Blog

Terug naar overzicht

Binnenkort een puppy in huis, wat nu?

Eindelijk is het zo ver! Je gaat een puppy adopteren, of je hebt een puppy gekocht. Maar welke voorbereidingen moet je treffen voor je deze kleine viervoeter verwelkomt? Wij geven enkele tips. 

blog_bestand.jpg

Ga nooit te lang wandelen met je pup

Je denkt misschien: ‘mijn pup is heel energiek, ik ga er een uurtje mee wandelen.’ Maar: de groei van het skelet van jouw hond heeft tijd nodig. Daarom kies je beter voor een aantal korte wandelingen doorheen de dag, dan voor één grote wandeling. Je pup zal bovendien moe zijn van alle nieuwe indrukken, en heeft dus voldoende rust nodig. Om een idee te geven over de duur van de groeifase van jouw pup, hebben we een schema opgesteld:

  • De groeifase van kleine rassen (tot 10kg) duurt zo’n 10 tot 12 maand
  • De groeifase van middelgrote rassen (tot 25kg) kan 12 tot 15 maanden duren
  • De groeifase van grote rassen (vanaf 25kg) kan tot wel 24 maanden duren

Creëer een comfortabele, compacte slaapplaats

Slaapt je hond op een koele of een warme plaats? Je kan de inrichting van de slaapplaats hieraan aanpassen. Zo kan je een dekentje of een kussen voorzien die in de bench van jouw puppy past. Koop deze bench aan op de volgroeide maat van jouw hond. In het begin, wanneer je hond nog klein is, verklein je de bench door er bijvoorbeeld kartonnen dozen in te zetten. Waarom is dit nodig? Jouw pup zal nooit zijn behoefte doen op de plaats waar hij of zij moet slapen. Zo leer je hem of haar meteen zindelijk te zijn tijdens de rustmomenten in de bench.

Zorg voor een vaste plek waar de pup zijn/haar behoeften kan doen

Jouw pup is waarschijnlijk nog niet zindelijk bij de thuiskomst. Fijn en proper is anders, maar dat hoort er nu eenmaal bij. Wat kan je doen om jouw pup zo snel mogelijk zindelijk te krijgen? En goede optie is om wat kranten voor de deur te leggen. Wanneer je ziet dat jouw pup zijn of haar behoeften moet doen, leidt je hem of haar hier naartoe. Je kan deze kranten uiteindelijk meer en meer naar buiten verplaatsen. Zo leert je pup de behoeften buiten te doen.

Voorzie de basics, extra’s zijn voor later

Al jouw geld uitgeven aan die ene mooie leiband, aan duur speelgoed of een prachtige mand? Wacht nog even af. Een puppy zet graag eens de tanden in deze dure spullen. Hun tandjes zijn in volle groei en net zoals bij baby’s gaan ze door een fase waar ze op alles knabbelen. Het is dan niet fijn om die ene mooie mand waar jij veel geld aan hebt gegeven kapot te zien gaan… Wacht nog even met deze grote aankoop, tot je zeker bent dat jouw hond zijn of haar tandjes hier van af kan houden.

Zoek naar een goede hondenschool of -trainer

Knowledge is power! Jouw hond zal jouw favoriete speelkamerraad worden, jouw beste vriend. Maar… Het is ook belangrijk dat jouw hond goed naar jou luistert. Stel: je hebt bezoek. Super fijn, maar… jouw hond springt de hele tijd tegen jouw bezoek aan. Niet fijn. Informeer je dus goed: misschien is er in de buurt wel een hondentrainer of een hondenschool waar je bij terecht kan. 

Ziezo, enkele tips opgesomd. Het is nogal wat, zo’n pup in huis halen. Maar laat je zeker niet ontmoedigen. Buiten het feit dat je wel wat ongelukjes in huis zal moeten opruimen, krijg je er een vriend voor het leven bij! 

Ons ambitieus team helpt jou met de nodige expertise en een brede glimlach. Wij staan klaar met passie & kennis voor dieren

  • Hobby Food Over Ons 8
  • Hobby Food Over Ons 2
  • Hobby Food Over Ons 9
  • Hobby Food Over Ons 1
  • Hobby Food Over Ons 3
  • Hobby Food Over Ons 4
  • Hobby Food Over Ons 5
  • Hobby Food Over Ons 6
  • Hobby Food Over Ons 7