Blog

Terug naar overzicht

Het wordt kouder, moet ik mijn hond een jasje aandoen?

Velen zijn er voor, velen zijn er tegen. Maar hoe zit dat nu met die jasjes? Hebben sommige honden écht een jasje nodig?

blogjas.jpg

Zelf hebben we het graag liever warm in de winter, zetten we de chauffage op of gaan we lekker voor de stoof zitten. Maar hoe zit dat met onze vierpotige vrienden? Er zijn twee grote redenen waarom je jouw hond een jasje aan kan doen: als modeaccessoire, of omdat je hond het te fris heeft in de koude winter- of herfstmaanden. 

Ondervacht

Sommige honden hebben een heel korte vacht of te weinig ondervacht, waardoor ze het sneller koud hebben. Zowel kleine als grote rassen kunnen hier last van hebben. Voorbeelden van enkele rassen zijn: Dalmatiërs, Jack Russels, Terriers en Boxers.

Kleine honden

Kleine, vaak kortharige rassen hebben vaker last van de kou. Ze hebben moeite om hun lichaamswarmte vast te houden. Zeker wanneer de temperaturen onder de 10 graden zakken is het aan te raden een extra laagje voor jouw kleine viervoeter te voorzien.

Leeftijd

De vacht van een pup is nog niet volgroeid, daarom kunnen ze baat hebben bij het dragen van een jasje. Maar vooral oudere honden zijn gevoelig aan de kou. Ze hebben een zwakker immuunsysteem en kunnen hun lichaamstemperatuur minder goed regelen, waardoor ze het koud kunnen hebben. Ook oudere honden met dikke vacht kunnen hier last van hebben.

Regenjasjes: do or don’t?

Afhankelijk van hoe lang je jouw wandeling maakt kan je wel of niet kiezen voor een regenjasje. Als je van plan bent om maar 10 minuutjes te gaan wandelen, raden we eerder aan om de hond gewoon goed droog te maken bij thuiskomst. Als je van plan bent om er meerdere uren, of een hele dag op uit te trekken, is het wel aan te raden de hond niet de hele tijd nat te laten rondlopen.



3 veelgestelde vragen

  • Welke maat heeft mijn hond nodig?

Je kan de maat van je hond zelf opmeten door de lengte van achter het hoofd tot aan het begin van de staart op te meten. Wil je graag 100% zeker zijn of je wel de juiste maat kiest? Vraag om ons hulp in de winkel, en we meten samen jouw hond op.

  • Welk soort jasje heeft mijn hond nodig?

Er zijn vele soorten jasjes: fleece jasjes, winterjasjes, regenjasjes, pulletjes (gebreide jasjes). Er bestaan zelf zwemvesten voor honden. Bovendien zijn er ook sommige jasjes, bestemd voor een specifiek ras. Windhonden hebben bijvoorbeeld een speciale bouw, hiervoor zijn er specifieke jasjes te koop.


  • Heb ik meerdere jasjes nodig, of is één genoeg?

Er bestaan jasjes die uit twee delen bestaan: een deel resistent tegen regen + een fleece. Deze twee kunnen aan elkaar verbonden worden, of kunnen apart van elkaar gedragen worden. Je kan dus een twee in één jasje kopen. Of je kan gaan voor de aankoop van meerdere jasjes, aan jou de keuze!


Ons ambitieus team helpt jou met de nodige expertise en een brede glimlach. Wij staan klaar met passie & kennis voor dieren

  • Hobby Food Over Ons 8
  • Hobby Food Over Ons 2
  • Hobby Food Over Ons 9
  • Hobby Food Over Ons 1
  • Hobby Food Over Ons 3
  • Hobby Food Over Ons 4
  • Hobby Food Over Ons 5
  • Hobby Food Over Ons 6
  • Hobby Food Over Ons 7